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APERITIVO
Se c'è un momento della giornata in cui concedersi una pausa è l'ora dell'aperitivo. Non importa se prima di pranzo o cena, l'importante è godere al massimo dei piaceri del buon bere. Il Trovatore è il piatto che racchiude le nostre specialità tra mare e terra, abbinato alle Magie del Pane: crostini di pane casereccio di grano duro e ai grani antichi siciliani a lievitazione naturale.
OYSTER BAR
Ostriche: Che passione! L’ostrica non ha mai lasciato indifferente nessuno, da millenni, nel corso di una storia lunga e movimentata ha affiancato l’uomo, che l’ha sempre considerata eccezionale. La nostra carta delle Ostriche vi darà la sensazione di “baciare” il mare, grazie ad un percorso sensoriale tra il dolce e il salato a seconda della provenienze e affinamento. Vi proponiamo una degustazione di 3 varietà di ostriche differenti per provenienza e caratteristiche o in alternativa la nostra selezione di ostriche Rare e Speciali. Come accompagnarle? Consigliamo vini aromatici secchi come una Malvasia o un Moscato secco. Se amate il Whisky, consigliamo di accompagnare la degustazione con un Whisky torbato che ne esalterà la nota iodata o in alternativa un Dry Martini che ne esalterà la dolcezza. Infine un classico di sempre, la nostra passione, oggi come ieri: Ostriche e Champagne!
Le Tartare
Unicità e qualità, tra Mare e Terra. Serviti con pane casereccio e grissini stirati a mano.
Piatti Gourmet
Un percorso tra eccellenze e cibi preziosi. Serviti con pane casereccio e grissini stirati a mano.
TAGLIERI
Salumi e Formaggi del Territorio. Serviti con una selezione di miele di Ape nera siciliana, confetture, frutta di stagione, pane casereccio e grissini stirati a mano.
Una ricetta 3 espressioni
La nostra idea è quella di darvi la possibiltà di scegliere la vostra ricetta preferita ed esprimerla a vostro gusto, attraverso le nostre 3 espressioni
    • APERITIVO

      Se c'è un momento della giornata in cui concedersi una pausa è l'ora dell'aperitivo. Non importa se prima di pranzo o cena, l'importante è godere al massimo dei piaceri del buon bere. Il Trovatore è il piatto che racchiude le nostre specialità tra mare e terra, abbinato alle Magie del Pane: crostini di pane casereccio di grano duro e ai grani antichi siciliani a lievitazione naturale.

    • The Land Finder

      Mortadella di Maialino nero dei Nebrodi, stracciatella di burrata and chopped pistachios
      - Smoked angus and parmesan cheese
      - Parma ham and fiordilatte cheese
      - Rolled Pancetta di Maialino nero dei Nebrodi and fresh herb cheese
      - Porchetta casereccia dei Nebrodi and lemon and ginger cream
      - Capocollo di Maialino nero dei Nebrodi and tuna sauce

    • The Mixed Troubadour

      Chef's Selections

    • The Sea Troubadour

      Marinated Cantabrian anchovies, chickpea hummus with aromatic heather, pink bell pepper and Piquillo bell pepper.

      Buffalo mozzarella, tuna roe, and citrus zest. Mackerel fillets green sauce reduction.

      Cantabrian anchovies, cherry tomatoes, stracciatella di burrata Tuna carpaccio, Pantelleria capers battuta and mint.

      Smoked salmon, creme fraiche and salmon caviar.

    • The Vegetarian Troubadour

      - Pesto of sun-drenched cherry tomatoes and orange clove
      - Zucchinette with thyme and mint
      - Cherry tomatoes and basil
      - Chickpea hummus with aromatic herbs
      - Eggplant pate and roasted almonds
      - Native olive pate

    • OYSTER BAR

      Ostriche: Che passione! L’ostrica non ha mai lasciato indifferente nessuno, da millenni, nel corso di una storia lunga e movimentata ha affiancato l’uomo, che l’ha sempre considerata eccezionale. La nostra carta delle Ostriche vi darà la sensazione di “baciare” il mare, grazie ad un percorso sensoriale tra il dolce e il salato a seconda della provenienze e affinamento. Vi proponiamo una degustazione di 3 varietà di ostriche differenti per provenienza e caratteristiche o in alternativa la nostra selezione di ostriche Rare e Speciali. Come accompagnarle? Consigliamo vini aromatici secchi come una Malvasia o un Moscato secco. Se amate il Whisky, consigliamo di accompagnare la degustazione con un Whisky torbato che ne esalterà la nota iodata o in alternativa un Dry Martini che ne esalterà la dolcezza. Infine un classico di sempre, la nostra passione, oggi come ieri: Ostriche e Champagne!

    • Bouzigues

      THE OYSTER OF THE MEDITERRANEAN - PURE SEA
      France Occitania,Bassin de Thau
      Year-round
      The intense iodized fragrance is reminiscent of a fresh sea breeze.
      Upon tasting, we are pervaded by a salty explosion that carries
      tasting in its long persistence.

    • Emeraude

      THE EMERALD OYSTER
      France, Nouvelle Aquitaine, Charente-Maritime, Marennes Oleron,
      Seasonal: October to April
      Upon tasting, we will be captured by an unexpected taste, initially the savoriness
      will be prevalent, after the first few seconds we will discover how the seaweed gives a taste
      Slightly ferrous, similar to the blueing of the best French cheeses,
      deep and persistent taste.

    • Gauloise

      THE IODIZED CONCAVE BELON WITH SUGARY AFTERTASTE
      France, Brittany, Finistére, Riec-Sur-Belon
      Year-round
      Gauloise "La Gallica" is the essence of Breton production, considered to be
      The Belon concave. Characterized by refining in the fresh waters
      of the river of the same name as it joins the cold, savory ocean waters.
      Intriguing brackish notes on the nose, savoriness soon fades on the palate
      leaving us to appreciate the vegetable taste that will persist for a long time.

    • Gillardeau

      THE HISTORY, THE TASTE, THE LASER-MARKED OYSTER
      France, Nouvelle Aquitaine, Charente-Maritime, Marennes-Oleron
      Year-round, limited availability
      The Gillardeau family is an institution in French oyster farming, this product
      Is considered the "Dom Perignon" of oysters. The oyster is presented as hazelnut,
      pulpy and succulent. Each sensation is balanced, the slight savoriness follows
      one-of-a-kind sweetness.

    • Tentation

      SWEET AND CRISPY
      France, Normandy, Calvados, Isigny-Sur-Mer
      Year-round
      It is an oyster that grows south of the slope from Normandy
      an important almost balsamic savoriness will accompany us for
      long seconds.

    • The Pearl Fishers

      Tasting of French Oysters (3 pieces)

    • Le Tartare

      Unicità e qualità, tra Mare e Terra. Serviti con pane casereccio e grissini stirati a mano.

    • Daphne

      Swordfish with red fruit and ginger sauce, Pantelleria capers.

    • La Boheme

      Red shrimp, strawberries, burrata stracciatella and sea plankton spheres

    • Oberon

      Trio of tartare: Norwegian salmon, swordfish and red shrimp

    • The Duke of Alba

      Fassona Madama Bianca tartare, lettuce, Meaux mustard,
      Pantelleria capers, wild arugula, pine nuts, butter.

    • The Ghost Vessel

      Norwegian salmon, songino and avocado.

    • The Knight Of The Rose

      Bronuaise of marinated seasonal vegetables, edible flowers with lemon and
      herb sauce.
      On the Plate

    • Piatti Gourmet

      Un percorso tra eccellenze e cibi preziosi. Serviti con pane casereccio e grissini stirati a mano.

    • Cantabrian anchovies

      They come only from the Cantabrian Sea, a cold, clean sea that allows anchovies
      to grow larger in size giving fleshier and thicker meat.

    • Don John Smoked

      Smoked Cantabrian anchovies 100g, artisanal butter from Normandy
      and bread croutons.

    • Don Juan

      Cantabrian anchovies in olive oil 50g, artisanal butter from Normandy
      and bread croutons.

    • Parisina

      Selection of French cheeses: raw milk Brie, Reblochon, 7-flower Tomme Aux,
      Buche de Chévre, Comté 12 months.

    • Pata Negra Ham

      It is a prized Spanish ham, made from black Iberian pigs nicknamed
      "Patanegra" that feed on sweet acorns that have fallen from trees.

    • Prince Igor

      Caviar Royal 10g, Normandy artisan butter and bread croutons

    • Simon Boccanegra

      100% Pure Bellota Iberian Pata Negra ham and hand-ironed breadsticks.

    • The Corsair

      1 French oyster, red shrimp tartare, smoked salmon carpaccio,
      Tuna carpaccio, swordfish carpaccio, salmon caviar and crème crostini
      fraîche, crostini with Cantabrian anchovies.
      ★Additions: 10g of Siberian Caviar Imperial

    • The Fairies

      3 Scallops seared in Laphroaig whiskey and truffle caviar.

    • The Little Corsair

      Smoked salmon carpaccio, tuna carpaccio, swordfish carpaccio, croutons
      of salmon caviar and crème fraîche, crostini with Cantabrian anchovies.
      ★Additions: 1 Oyster.

    • Una ricetta 3 espressioni

      La nostra idea è quella di darvi la possibiltà di scegliere la vostra ricetta preferita ed esprimerla a vostro gusto, attraverso le nostre 3 espressioni

    • Attila

      Homemade porchetta, bell pepper caponata, cherry tomatoes, cucumbers,
      herbs, Evo chili oil

    • Cavalleria Rusticana

      Cantabrian anchovies, cherry tomatoes, Palermo caciocavallo cheese, and red onion.

    • Don Pasquale

      Prosciutto Crudo di Parma, Mozzarella di bufala and misticanza.

    • Don Quixote

      Roast beef, cherry tomatoes, misticanza, Evo oil, salt and pepper.

    • Fat Thursday

      Nebrodi black pig salami, Madonie smoked provola cheese,
      Green salad, mustard, and native black olives.

    • Joan of Arc

      Tuna carpaccio, roasted eggplant, sweet and sour onion, baked ricotta cheese flakes
      and spearmint.

    • Justin

      Sliced radish, misticanza, pear, fresh goat cheese, Evo oil, salt and pepper.

    • Madame Butterfly

      Norwegian smoked salmon, crème fraîche, Smith apple, dill, citrus zest,
      Evo oil, salt pepper

    • Manon Lescaut

      Norwegian Smoked Salmon, avocado, sprinkling of tuna roe, mozzarella cheese
      of buffalo, lettuce, citrus zest, Evo oil, salt pepper

    • Nabucco

      Capocollo di Suino nero dei Nebrodi, fresh goat cheese with herbs, Smith apple
      and lettuce.

    • Norma

      Swordfish carpaccio, stracciatella di burrata, roasted eggplant,
      Truffle oil caviar and lettuce.

    • Othello

      Capocollo di Suino nero dei Nebrodi, burrata, cherry tomatoes, tuna sauce,
      Evo oil, salt and pepper.

    • Romeo and Juliette

      Marsala seared foie gras, roasted zucchini, apple puree, seared onion
      and misticanza.

    • Siegfried

      Carpaccio of Tuna, sheep cheese, cherry tomatoes, seared leek and misticanza

    • Stiffelio

      Mackerel in oil, cherry tomatoes, lemon zucchini carpaccio, and mint sauce.

    • The Apothecary's Bell

      Herbed ham, caramelized red cabbage, valerian, mustard,
      salt and pepper.

    • The Arlesian

      Carpaccio of swordfish, smoked burrata cheese, pistachio grain and misticanza

    • The Barber of Seville

      Patanegra ham, semi-mature cheese, arugula and emulsion
      Of red fruits.

    • The Betrothed

      Seared Fassona straccetti, grilled goat cheese tomino, cherry tomatoes,
      lettuce and basil leaves.

    • The Cairo Goose

      Foie gras seared in Marsala wine, seasonal truffled mushrooms, dehydrated plums,
      Balsamic vinegar caviar and green salad.

    • The Cinderella

      Tuna roe, buffalo mozzarella, lemon zest, spinach, Evo oil.

    • The Grand Duchess

      Homemade porchetta, caramelized onion and honey sauce

    • The Great Flood

      Salmon caviar, Girgentana goat cheese, walnuts, arugula, chives, Evo oil, salt pepper.

    • The Gypsy

      Roasted eggplant and zucchini, sheep's milk ricotta, arugula, basil leaves,
      Evo oil, salt and pepper

    • The Mona Lisa

      Mortadella di Maialino nero dei Nebrodi, stracciatella di burrata,
      chopped pistachios and seasonal vegetables.

    • The Silk Ladder

      Cantabrian anchovies, buffalo mozzarella, cherry tomatoes, Evo oil and oregano.

    • The Simple Fake

      Tomato, buffalo mozzarella, Evo oil, salt, pepper and oregano.

    • THE THIEVING CUNT

      Trifoliated mushrooms, fresh radicchio, blue cheese, rosemary oil spheres.

    • The Valkyrie

      Seared Fassona beef strips, mustard vinaigrette, pine nuts, radish petals,
      Lettuce, Evo oil, salt pepper.

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